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Soif de... Doogh

Vous pourriez ne pas baver d'envie pour un doogh comme vous le feriez pour un Matcha ou un Noon Chai - mais faites-nous confiance, une gorgée en accompagnement d'un chelo-kebab, et vous comprendrez pourquoi cette boisson est célèbre dans tout le Moyen-Orient depuis l'Antiquité .

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Soif de... Doogh

Vous pourriez ne pas baver d'envie pour un doogh comme vous le feriez pour un Matcha ou un Noon Chai - mais faites-nous confiance, une gorgée en accompagnement d'un chelo-kebab, et vous comprendrez pourquoi cette boisson est célèbre dans tout le Moyen-Orient depuis l'Antiquité .

Supplies

  • 1 cup prepared yogurt
  • 1 cup water
  • 2 cups seltzer water, divided
  • Pinch of salt
  • Pinch of dried mint
  • Pinch of dried rose petals
  • Pinch of dried celery
  • Pinch of dried thyme
  • Pinch of ground black pepper
  • 4 sprigs of fresh mint for garnish
  • Ice

Étapes

  1. Combine all dried herbs in a mortar and pestle and pulverize (or place herbs in a plastic bag and roll over them with a rolling pin a few times).
  2. In a large pitcher, with a long wooden spoon, mix yogurt, water and ground spices together until water is totally incorporated (or whisk in bowl).
  3. Stir in one cup of seltzer water.
  4. Pour over ice to serve.
  5. Top each glass with remaining seltzer and fresh mint.